Omgeving - Lodge Breskens - Kustpark Zeebad

SchelpLodge@Breskens
MENU :
TRANSLATE :
Ga naar de inhoud
 De Omgeving    :

Zeeuws Vlaanderen tussen de Westerschelde en België. Misschien wel het meest "Bourgondische" stukje van Nederland.
Een landje vol contrasten. Een landje vol sfeer en gezelligheid. Het landje ook van Reynaert de Vos, Jantje van Sluis, Willem Beukelszoon en de Vliegende Hollander. Cultuur en traditie van eeuwenoude stadjes gaan hand in hand met zee- en strandplezier aan de kust. In bruisende havens ervaar je het rijke maritieme verleden en het hypermoderne heden.
 
Oneindige landweggetjes
 
Typerend voor het Zeeuwse landschap zijn de dijken met hoge bomen, de verborgen kreken, de oneindige landweggetjes met oude knotwilgen, de natte graslanden, de Spaanse forten en de vestingwerken. Met het fietsknooppuntensysteem en de vele routes van de VVV kun je de streek in je eigen tempo, op je eigen manier ontdekken.
 


Verkenning Zeeland en Vlaanderen

Het Park bevindt zich ideaal voor uitstappen naar Vlaanderen en dieper Zeeland in.
Met de auto een uurtje van Middelburg of Goes. Met de ferry en de fiets bereik je  Vlissingen in 30 minuutjes.
De Historische steden  Gent en Brugge bevinden zich op een uurtje rijden. Neeltje Jans, De Delta werken en de strijd tegen het water. Wat verder Zeeland in : Aardenburg, Sluis, Middelburg, Domburg, Veere, Renesse, Zierikzee …...  Allemaal plaatsen meer dan een bezoek waard met tal van historische overblijfselen.
Bezoek de Zeeuwse musea, galeries, kunstroutes en festivals voor inspiratie, om je te laten ontroeren, je te verwonderen en vooral om te genieten. Kijk hoe kunstenaars zich lieten inspireren door Zeeland en het Zeeuwse licht.

 
Shop till you drop
 
In Zeeuws-Vlaanderen kun je zeven dagen per week uitgebreid winkelen, Bourgondisch tafelen en urenlang genieten op gezellige terrasjes. Dit Landje Apart heeft een gevarieerd aanbod aan winkels en markten. In de boetieks vind je kleding van de meest prestigieuze merken, vaak net iets anders dan in de rest van Nederland.
 
Breskens
 
Breskens is dé maritieme badplaats bij uitstek! Dat is ook niet zo moeilijk met een eigen vissershaven en moderne jachthaven met 850 ligplaatsen. Het aan- en afvaren van de enorme zeeschepen op de Westerschelde zorgt ervoor dat een dagje strand hier nooit saai is. Waar je het duin ook oversteekt, je bereikt altijd snel het brede zandstrand

Wandelen door de Waterdunen in 2018


 Bent u natuur- en wandelliefhebber? De laatste geulen van het natuurproject tussen Breskens en Groede, de Waterdunen, worden de komende maanden gegraven. Over de geul in de buurt van Breskens, de Oestergeul, komt een flinke brug. Nog voor de zomer worden ook de eerste vogelkijkhutten gebouwd en eind dit jaar wordt de aanleg van alle wandelpaden afgerond. Tijdens de zomermaanden kunt u tijdens begeleide excursies een wandeling maken door het oostelijk deel van het gebied. Bekijk de mogelijkheden op www.waterdunen.comLaat je inspireren door VVV Zeeland voor een heerlijk verblijf in Zeeland. Bekijk de bezienswaardigheden, tips en suggesties voor dagjes uit, evenementen

Breskens kust

Breskens vuurtoren

Breskens visserijmuseum

Delta werken

Breskens Hoogendijk

Breskens Piano

Middelburg Luchtfoto

Middelburg haven

Industrieel museum Zeeland

Scheldevest

Breskens strand

Breskens strandpaviljoen

Veere jachthaven

Veere Markt

Vlissingen haven

Veerboot Breskens-Vlissingen

Burgh Haamstede vuurtoren

Ouwekerk Watersnoodmuseum

Breskens zeehonden op Hoofdplaat

Zeelandbrug

Zierikzee

Zwin

mosselen friet

Streekbier

Dreischor Molen

Vlissingen - Boulevard

Streekmarkten

Mosselboot Neeltje Jans

Koudekerke zeezicht

Koudekerke - Plompe toren

Webdesign (C) rlambert.be
SchelpLodge@Breskens
Terug naar de inhoud